Megnyílt a mobil műjégpálya a városi strand melletti területen, miután Olaszországból megérkezett a jeget előállító, 120 ezer euró értékű hűtőszőnyeg. A nyitást sokan várták, sportolni vágyók százai keresték fel a pályát már az első napon. A jég jó, egyesek szerint, mások viszont azt mondják, lehetne simább is. 

Madaras Szilárd
,, Egyik kedvenc téli sportom, sok az ember és így ismerősre lehet találni. A jég tűrhető, de nem a legjobb, van ahol kicsit hepe-hupás”. 

Crasneanu Emília
,, Mióta a kislány megvan, hét éve. Én még fiatalabb korom óta korcsolyázom. Szerintem nagyon jó, nem göröngyös, jó”.
 

Tóth Szilárd
„Élvezet, sport, szeretem az ilyen  dolgokat, téli sportokat főleg. Nagyon jó ötlet”.
 


Bár később nyílt meg a megszokottnál, a Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint jövő februárban egy speciális, duplafalú sátorral födik majd be, ami lehetővé teszi, hogy a szezon sokkal hosszabb lehessen. A jegyárak egyelőre nem változnak, öt éven aluli gyerekek ingyen, 14 éves korig 4 lejért, e fölött pedig 5 lej befizetése után mehetnek a jégre a sportolni vágyók. Ebben a szezonban változott a nyitvatartás, 10 és 12 között, majd 15 és 17 óra között várják a vendégeket, és 18 és 2o óra között újranyitják a létesítményt. A helyszínen büfé is működik, valamint korcsolya bérlésre is van lehetőség.