A Budvár utcai központban egy ideje teltház van, a működtetők viszont azt mondják, ha igény van rá, pótmatracokat is el tudnak helyezni az ágyak között, s befogadják a rászorulókat. Akik itt élnek nem unatkoznak, minden napra jut tevékenység és jól érzik magukat a meleg falak között.

Kálny Viktor
,, Program van, mindenkinek van szektora, takarítani kell WC, ebédlő, sőt kint is takarítunk, havat is kell takarítani, ezen kívül van a cigány iskola, azt külön takarítjuk hárman. Nagyon jól érezük magunkat, mostmár külön tettek férfiakat, nőket, úgyhogy nagyon jól vagyunk”.

Vengrig Judit
,,Kilenc órakor kimegyünk, négy órakor bejöhetünk, adnak ebédet, nagyon jól érzem magam, én szeretek mindenkit”.

Az Albert Schweitzer Alapítvány munkatársai rendszeresen szerveznek különböző programokat az itt élő embereknek. Megünneplik az új évet, a karácsonyt, de volt olyan alkalom is, amikor színházba vitték őket.

Farkas Réka, szociális munkás, Albert Schweitzer Alapítvány
,,Minden évben megünnepeljük a karácsonyt, az új évet, a farsangot. Farsangkor lent programok vannak, bingózni szoktunk, zenét hallgatni, ilyen tea délután, szendvicsezés. Tavaly a Tomcsa Sándor Színház jóvoltából el mehettünk egy előadásra, a hajéktalanok virággal kedveskedtek a színészeknek”.

Legutóbb pedig teljesítették kérésüket: egy általuk megnevezett közéleti szereplővel vacsorázhattak egy elegáns étteremben. A hajléktalan emberek reintegrációját segítő szervezet úgy tudja, Székelyudvarhelyen 25-30 főre tehető a hajléktalanok száma. A szállóban olyan lakó is van, akinek legalább másfél évtizede ez a menedék jelenti az életet, jelenti az otthont.