Csíkszereda mellett Székelyudvarhely jelenti a  Székelyföldi Labdarúgó Akadémia egyik legfontosabb pillérét, ezt mondta Szondy Zoltán. A klubelnök kiemelte: idén az SZFC-t 245 ezer lejjel támogatják, a pénzből nyolc játékos, három edző és a szakmai igazgató bérét fedezhetik. Székelyudvarhely azért a legfontosabb alközpontjuk, mert itt több mint 300 gyermekkel foglalkoznak magas szinten. 

Szondy Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó-akadémia vezetője
„Székelyudvarhely felnőtt csapatát is nagyon megerősítettük, nyolc játékost küldtünk, pro licences szakmai igazgatót hoztunk Székelyudvarhelyre. Udvarhellyel is az a cél, hogy a tavaszi szezonban a kiesést mindenféle formában el kell kerülni, és azt szeretnénk, hogy olyan ütőképes csapat alakuljon ki, hogy a következő szezonban már a másodosztályba való feljutásért tudjanak küzdeni.”

Míg az SZFC a labdarúgó 3. Ligában a kieső helyen szerepel, az FK Csíkszereda arra hajt, hogy feljusson a másodosztályba, részletezték az illetékesek. Berkeczi Attila, SZFC elnök szerint a céljuk rövid távon, hogy ne essenek ki a harmadosztályból, de a „B” ligába való feljutás sem lehetetlen. Ehhez egyetlen dolog kell: összefogás.

Berkeczi Attila, elnök, SZFC
„Ahhoz, hogy feljussunk a második ligába, mindenféleképpen a város összetartása, összefogása kell, mert anélkül nehéz. Az, hogy külső szponzorokat hozz, nagyon nehéz egy ilyen kis városban.”

A Székelyföld Labdarúgó-akadémia nemcsak Udvarhelyen keresi a tehetséges fiatalokat, hanem Szászrégenben, Baróton, Kolozsváron, Kézdivásárhelyen, Marosvásárhelyen és Gyergyószentmiklóson is. Összesen mintegy 3500 fiatallal dolgoznak, közülük csak a legjobbak kerülnek be a megyeszékhelyi akadémiára.