Közel 150 kiállító érkezett az idei vásárra, húsz vállalkozás képviselője Magyarországról utazott ide. A csütörtök délelőtti megnyitón a szervezők részéről Orosz-Pál Levente elmondta: a rendezvénysorozat ma már a térség legrangosabb gazdasági eseménye. Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere szerint a városnak fontosak a vállalkozók. 

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere
„Székelyudvarhelynek egyik legfőbb erőssége a gazdasági szféra, hiszen a vállalkozók termelik a jelentős részét mindannak, amelyből városunk további fejlődéséhez szükésges anyagiakat biztosítani tudjuk.”

Bíró-Barna Botond, a megyei tanács alelnöke úgy látja: az itteni vállalkozók felveszik a verseny bárhol Európában.

Bíró-Barna Botond, alelnök, Hargita Megye Tanácsa
„Olyan vállalkozók, olyan cégek működnek itt, akik megmutatták azt, hogy a szerény körülémények közepette is minőséget tudnak termelni. Minőséget tudnak előállítani, és ezt nem mi mondjuk magunkról, hanem ezt Európa-szerte elismerik.”

A 25-dik őszi vásár részeként holnap nyílik a minifoci pályán a Székely Termékek Fesztiválja, valamint a Borfesztivál. Az idei rendezvénysorozat szervezője a Príma Press Kft., az Arkum Alapítvány, társszervező a Polgármesteri Hivatal, a főtámogató pedig Hargita Megye Tanácsa.