Az Orbán Balázs Általános Iskola alsó futball pályáján építenék fel a standard méretekkel rendelkező termet. Vagyis több mint 5o méter hosszú és 28 méter széles épület kerülne ide. A dokumentációt a hivatal benyújtotta a Helyi Fejlesztések Országos Programhoz, de hogy mikor és hogy kedvezően bírálják-e el, nem tudni. A városvezetés EU-s források lehívásában is gondolkodik. 

Orbán Árpád, alpolgármester, Székelyudvarhely
„A jelenlegi nyitott sportpályát igazából egy sportbázissá avanzsáljuk, legyen egy jó sportterem az ottani fiataloknak, hogy tudjanak sportolni télen-nyáron és gondolom, hogy ezt idővel oda tudjuk rendezni, hogy akár a környékbeli fiatalok is, idősebbek is tudjanak megfelelő körülmények között sportolni. ”

Egy álom válna valóra, ezt mondja Gábos Anna igazgató. Jelenleg több mint félezer gyermek tanul az általa vezetett intézményben, ők télen ebben az alig 5o négyzetméteres teremben kénytelenek a testnevelés órákat lebonyolítani. 

Gábos Anna, igazgató, Orbán Balázs Általános Iskola
„Most, hogy ismét felröppent a hír, hogy – többedik alkalommal egyébként-talán megint esélyünk van elkezdeni, illetve végig futtatni egy megvalósíthatósági tervet, bizony nagyon örvendünk neki”

Hogy az álomból valóság lesz-e, vagy ha igen, mikor, egyelőre nem tudni.