A szakszerű munka most elkezdődött, kőrestaurátorok dolgoznak a Jézus-szobor felületén, amely homokkőből készült, s a cél, hogy újra régi pompájában állhasson a mű. Az alkotáás egyébként a katolikus egyház tulajdona, a felekezet területén helyezkedik el, a mostani beavatkozás a két intézmény együtt gondolkodásának az eredménye. 

Orbán Balázs, önkormányzati képviselő
„ 1901 nyarán lelpezték le, tehát idén 116 éves, és az elmúlt 116 évben semmilyen szakszerű restaurálás nem történt. Egy időjárásnak kevésbé ellenálló kőzetből, homokkőből készült, valamikor egy tisztítási folyamaton is átesett, de csak ártott neki. Úgyhogy nagyon-nagyon ideje volt, a fagy, az időjárás nagyon megrongálta.”


A kőrestaurátorok most azon dolgoznak, hogy a nagymúltú alkotás hamarosan ismét régi pompájában díszítse majd a teret.  

Baróti Hunor, restaurátor
„ A kéz, a hitvallást sugaló kéz teljes mértékben tönkre ment, nagyon kis rész menthető meg belőle, de azon leszünk, hogy azon leszünk, hogy ez is visszakerüljön kő anyagában, az eredeti darab.”


A restaurálásra a Szent Miklós-hegyi Katolikus Plébánia nyert pénzt a polgármesteri hivatal pályázatán, a munka több mint 13 ezer lejbe kerül, s várhatóan szeptember végére bejefezik az állagmegőrzési beavatkozást.