Politika

Szavaztak az udvarhelyi jelöltek

Indirekt 1 éve

A délelőtti órákban szavaztak a székelyudvarhelyi szenátor-, illetve képviselőjelöltek. Verestóy Attila a magyarságra, a megerősödésre voksolt, Antal Lóránt egy olyan Erdélyre ütötte a pecsétjét, ami a fiataloké, Sebestyén Csaba pedig az erdélyi magyar közösség elkötelezettjeire szavazott. Az urnák 21 óráig tartanak nyitva.

Kövér László Székelyudvarhelyen

Indirekt 1 éve

Három napos erdélyi kampánykörútja részeként hétfő este Székelyudvarhelyre látogatott a Magyar Országgyűlés elnöke, dr. Kövér László. A Választás szabadsága 2016-ban című közéleti fórumon a politikus azt mondta: nagy a baj, ez abból is látszik, hogy egy asztalhoz ült az RMDSZ és az MPP, mindez azért, hogy az erdélyi magyar közösségnek erős képviselete legyen. 

Felújítanák a csillagvizsgálót

Indirekt 1 éve

A székelyudvarhelyi önkormányzat felújítaná a Csereháton lévő, egykori csillagvizsgáló épületét és a hozzá tartozó zöldövezetet is rendeznék. A létesítmény a 90-es évek elején épült, használva soha nem volt, állapota mára jelentősen leromlott. A cél: visszaadni a csillagvizsgáló eredeti rendeltetését.

Kihasználnák a nap energiáját

Indirekt 1 éve

Napkollektorokat szerelnének a székelyudvarhelyi kórház tetőszerkezetére, a helyi önkormányzat tegnapi ülésén a többi között erről is döntött. A Polgármesteri Hivatal pályázni szeretne a Zöld Ház programban, a terv az, hogy egészségügyi intézmény meleg víz szükségletének nagy részét a nap energiájával állíthathassák elő.

1
Hirdetés
Részletek