A cél, hogy a helyi rendőrség tevékenysége ne valami idegen, ismeretlen dolog legyen, hanem a városlakók érezzék, hogy értük vannak – így lehetne a nyílt nap üzenetét összefoglalni. 

Atmó – kutyás bemutató

Benkő Zsolt és kutyája Argó, a belga juhász nagyon fegyelmezett – a parancs, parancs. A helyi rendőrség székhelyén szervezett nem mindennapi esemény során az iskolások kezükbe vehették az egység fegyvereit is, ugyanakkor más eszközöket is megnézhettek.


Katona Lóránt, irodavezető – Helyi Rendőrség
Ez a grandpower T12-es, szlovák gyártmányú fegyver, ez egy gumilövedékes fegyver, amely 10x28 miliméteres gumilövedéket lő ki. ... Nem gumibot, hanem műanyagból van, ezt szokták használni olyan esetekre, amikor megtámadják a rendőreinket, védekezés szempontjából.”

A Helyi Rendőrség vezetője azt mondja: ezután is meg tesznek mindent a közösség biztonságáért, bizalmáért. László Szabolcs szerint tevékenységüket mindig a nyitottság jellemzi.


László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője
„ Megfelelően szerettük volna ezt megünnepelni és a lakosság tudatába is bevinni. Természetesen ezt egy nyílt napként tudjuk kezelni, annak érdekében, hogy közelebb hozzuk a lakosságot és ismertté váljunk, nemcsak papíron, hanem testközelből is.”

A nyílt napra ellátogatott a város első embere is, Gálfi Árpád polgármester úgy látja: a helyi rendőrség munkája fontos a városban. 


Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere
 „Elsősorban a székelyudvarhelyi lakók közbiztonsága a fontos szempont, úgy gondolom, hogy a helyi rendőrség létrejötte mindenképpen fontos, és határozott meggyőződésem, hogy az elmúlt időszakban egy jobbulás, egy javulás észlelhető. A továbbiakban próbáljuk úgy végezni, a helyi rendőrséggel közösen úgy folytatni a munkánkat, tevékenységünket, hogy a székelyudvarhelyi lakó képviseljék, és ők maguk is biztonságban érezzék magukat.”


A nyílt nap zárópillanataként a rendőrség munkatársai néhány jótanáccsal is ellátták vendégeiket.

Katona Lóránt, Helyi Rendőrség
„Tiszteljétek magatokat, saját életeteket, tiszteljétek szüleiteket, tanáraitokat, rendőrt, törvényt, s akkor biztos, hogy nem lesz semmi problémátok. Ez maradjon útravalóként tőlem, tűlünk, a vezetőségtől, megkérünk szépen, hogy figyeljetek oda egymásra.”