Az iskola 1975-ben épült fel, azóta várja a mindekori vezetőség, hogy az álom valósággá váljon. Most úgy néz ki, hogy rövidesen, néhány év múlva már az alsó sportpálya helyén csarnok fog állni, s az iskola több mint 5oo diákja jó körülmények között sportolhat majd. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után kötnek szerződést a nyertes céggel, s legkésőbb három éven belül el kell készülnie a teremnek.

Orbán Balázs, frakcióvezető-helyettes, EMNP-MPP Koalíció
„Ez az iskola az egyedüli a városban, amelynek nincs saját sportterme, nagyon ideje volt, nagyon örülünk neki. Tulajdonképpen az iskolának nagy a diáklétszáma, itt ott is megteremtődnek azok a feltételek, hogy télen is, nyáron is korszerű, jól felszerelt és minden célnak megfelelő sportteremben tudjanak a diákok egészségesen élni, a mozgást, a sportot gyakorolni. ”

Udvarhely több mint öt és fél millió lejt kap a kormánytól, az ún. PNDL-s programból, ebből építik fel a 28 méter széles és 52 méter hosszú létesítményt, amelynek egyik felébe lelátót is helyet kap. A Helyi Fejlesztések Országos Programjából kiutalt pénzhez a város közel 15o ezer lejjel kell hozzájáruljon.