Ebbe a házba hatoltak be az elkövetők szombat este-éjszaka. Az ott élő két idős hölgyet késsel fenyegették meg, egyiküket súlyosan bántalmazták,  ezt követően pedig közel 6oo lejnyi készpénzzel és egy mobiltelefonnal távoztak. Az asszonyok ezután hívták a polgárőröket, s a hatóság embereit, akik hamar, mindössze két óra elteltével megtalálták a tetteseket, akiknél az eltulajdonított pénzt és a telefont is megkapták. 

Gergely István, a Zetelaki Polgárőrség vezetője
„Ami itt nagyon fontos ugye, a lakosság is része ennek az önkéntes kezdeményezésnek, ami abban nyilvánul meg, hogy elértük azt, hogy azonnal hívják a polgárőrséget. A polgárőrséget hívták, a polgárőrök tették a dolgukat-rendőrséget hívtak és két órán belül a tetteseket elkaptuk. ”


A lakosok igénye hívta életre a Zetelaki Polgárőrséget, ezelőtt másfél évvel alakultak, ma már több mint 180-an végzik önkéntesen a feladatot. Miután elszaporodtak a kisebb-nagyobb bűncselekmények, a település lakói úgy döntöttek, javaik megvédése érdekében sorsukat kezükbe veszik, és kihasználva a törvény adta lehetőségeket, hozták létre a polgárőrséget. Több száz esetben hívták már őket a falubeliek, csalókat is lepleztek le. A polgárőrség lényege a bizalom, úgy tűnik a zetelaki emberek megértették, s ha baj van, a polgárőrség az első, akiket értesítenek.