Az időjárás kedvezett, ezért nemrég megnyílt a városi korcsolyapálya. A városi strand melletti létesítmény naponta többszáz embert vonzz, kicsik-nagyok családok és egyedülállók egyaránt eljönnek. A jég talán jobb, mint eddig ezt egyébként a két nyitvatartás között újra leborotválják, simára varázsolja egy célgép. A fiatalok ezt a sportot is sokkal hamarabb elsajátítják, mint a felnőttek, akik ha el is esnek, hamar felállnak és továbbcsúsznak. 

Mihály Dénes
„Szeretnék megtanulni, ezt az estét arra szánom. Igazából a társaságért, hívtak az osztálytársak, hogy egyet jöjjünk, s megpróbálom.”

Pető Tibor
„Nagyon szeretünk, főleg a lányom, ő egy egy éve óta hokizik. És nem hagy ki egyetlen alkalmat sem, hogy kijöjjünk a műjégre. Szerintem nagyon egészséges, nagyon szereti a lányom, igaz én később kezdtem, mint ő, de nagyon egészséges szerintem, minden gyereknek ajánlom.” 


A pálya naponta két időszakban, 10 és 12 óra között, valamint 17 és 20 óra között tart nyitva, a belépők árai idén sem változtak, a gyerekek 4, a felnőttek 5 lejes belépő után állhatnak a jégre. A már megszokott módon és helyen van idén is a büfé, de korcsolyabérlésre-, és élezésre is van lehetőség a helyszínen.