A polgármesteri hivatal tanácstermében írták alá azt a megállapodást, amely a felek szerint egyfajta garancia arra, hogy a város fejlődni fog. Gálfi Árpád Székelyudvarhely polgármestere azt mondta: öt olyan meghatározó fejlesztési terve van Udvarhelynek, név szerint a várost tehermentesítő észak- nyugat irányú terelőút elkészítése, a történelmi városközpont teljes felújítása, a Székely Támadt-vár rehabilitációja, gyógyfürdő komplexum létesítése Szejkefürdőn, valamint városi fedett uszoda és sportbázis építése. Ezeket egy városfejlesztési együttműködési megállapodásba foglalva írtak alá.

Gálfi Árpád, polgármester

,, A vasárnapi parlamenti választások során képviselőket és szenátorokat fog küldeni, megválasztani a törvényhozás két házába az erdélyi, romániai magyarság. Amint nekem városvezetőként Székelyudvarhely érdekeinek képviselete, a város fejlesztése az elsődleges, akként a megválasztandó magyar képviselők és szenátorok az erdélyi magyarság, köztük a székelyudvarhelyiek, a mi érdekeit is kell és kötelességük képviselniük”.

Kelemen Hunor szövetségi elnök azt kívánta a városnak: legyen sok beruházás, felzárkózás a többi székelyföldi városhoz képest, ebben segítségükre lesznek az itt élő embereknek.

Kelemen Hunor, elnök, RMDSZ

,,Olyan értelemben vállaljuk a segítséget, hogy minden, ami közügy, minden, ami közérdek, minden, ami az udvarhelyi polgároknak az érdeke megkapja azt a segítséget, ha megadják nekünk ezt a lehetőséget az udvarhelyiek és az udvarhelyszékiek, akkor mi is minden eszközt, a rendelkezésünkre álló eszközöket erre fordítjuk. És természetesen azt is üzenjük az udvarhelyi embereknek, hogy nemcsak ebben a választási kampányban gondoltuk az együttműködést komolyan’’.

Az MPP elnöke, Bíró Zsolt kiemelte: hisznek abban, hogy az összefogés eredményes lesz, az erdélyi magyarok díjazni fogják ezt az fajta összefogást.

Bíró Zsolt, elnök, MPP

,,Hiszünk benne, hogy ennek az együttműködésnek őszinte alapokon kell nyugodnia, és hiszünk abban, hogy az újfajta politizálásnak le tudjuk fektetni az alapjait. Ilyen kontextusban kiemelt jelentőséggel bír ez a mai esemény”.

A romániai parlamenti választásokat december 11-én, vasárnap tartják.