A helyi rendőrség Bethlen Gábor utcai székhelyén figyelik az élő képet. László Szabolcs, az egység vezetője azt mutatja, melyik eszköz, hol van és mit lát, de ezt csak elhomályosítva mutathajuk meg. A napokban kezdték el az új eszközök felszerelését, 26-ot állítanak üzembe rövidesen, így ezekkel együtt több mint ötven kamera nézi, figyeli a történéseket. A rendőrségi vezető közölte, a helyszínek kiválasztásakor a lakosság és más hatóságok véleményére is kíváncsiak voltak, ezért a legproblémásabb pontokat látják el az eszközökkel. 

László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője
,, Ezek a kamerák csak a közterület és a térfigyelésre való szándékkal vannak felszerelve, semmiféle magánterület megfigyelésére nincsenek irányítva. Még, ha érintik is a magánterületet általában megköszönik az emberek, hiszen figyelemmel tartjuk a magántulajdont is, hiszen mindenféleképpen jó hatással lesz az elkövetkezőkben”. 

A cél a bűn megelőzése, tudatta László Szabolcs, hozzátette: sok olyan alkalom is volt az elmúlt időszakban, amikor a kamerákat hívták segítségül, azaz a rögzítettek alapján került kézre a tettes. Megtudtuk, a 21 tagból operatív személyzet elegendő arra, hogy az éjszakai őrjáratot is elindíthassák, de erre leghamarabb nyár elején lesz lehetőség.