A tavalytól eltérően idén a Márton Áron téren gyűltek össze a kerékpárosok, akik rendőri felvezetéssel tekertek ki a Szejkére. Kicsik-nagyok, családok, idősebbek és fiatalok együtt haladtak a legnagyobb székely, Orbán Balázs egykori birtoka irányába. Dél körül már a nap is kisütött, ahogy mondani szokták, a jó idő meg volt rendelve. A szervezők 1300 étel-, és italtallért osztottak szét a biciklisek között, de gyalog-, illetve autóval is legalább ennyien vettek részt a hagyományokra épülő rendezvényen. 

 „Szeretek biciklizni, jól megmozgatja a várost, van, aki csak ilyenkor ül biciklire. Máskor sokszor nem járkálnak biciklivel. ”

A színpadon volt minden, a helyi tánccsoportok egymást váltották, de a résztvevőket humorbombákkal is szórakoztatták a szervezők Stand Up komedi is szerepelt a kínálatban. A napsütés egyre több udvarhelyit, és környékbelit csalt ki Szejkére. A biciklisek azt mondják: az együtt tekerésnek felemelő a hangulata. Sokan a tömegben arról beszéltek, milyen jó lenne, ha e téren fejlődne az infrastruktúra. 

Szilágyi Ferenc
„ Legalább, legalább az újonnan épülő lakónegyedekben kéne arra figyelni, hogy járdát és biciklis sávot kiképezzünk. A régieket örököltük, de az újakban erre hangsúlyt kellene fektetni. Örvendetes itt a szejkei biciklis pálya.”

Istók Lajos
„Minden évben várakozással tekintünk ennek az eseménynek elébe, gyerekek is nagyon várják, hogy ezen a tömegrendezvényen részt vegyünk, mert nem mindennapi esemény és nagy élmény számukra.”


A polgármesteri hivatal rendezvényén a szervezők öt darab kerékpárt is kisorsoltak a tombolát vásárlók között.