A legnagyobb székely, Orbán Balázs egykori birtoka nem most éli legszebb napjait. Az 1800-as években már szállodák voltak itt, sokan érkeztek gyógyulni Szejkére. Ennek a virágzó képnek ma az ellenkezője jellemzi a helyet. A városvezetés hosszú távú elképzelése, hogy ismét kezelőközpont működhessen a város határában. A most érkező kormánytámogatásnak köszönhetően több mint két kilométer hosszúságban vezetnek ivó,- és szennyvízvezetéket a helyszínre. Az infrastruktúra megléte ugyanis feltétele a további, nagyobb léptékű pályázatok lehívásának. Szejkét egy olyan központtá kell kialakítani, amelyre minden székelyudvarhelyi, udvarhelyszéki, székelyföldi ember fel tud nézni – ezt mondta Gálfi Árpád, polgármester. 

Gálfi Árpád, polgármester
„A Szejke fejlesztése én úgy gondolom, hogy minden székelyudvarhelyi lakosnak fontos, és kiemelt hely. Egy olyan hely, amely egyedüliként érintetlen, Orbán Balázs szomszédságában Szejkefürdőn egy fontos beruházás fog készülni a következő időszakban, folyamatban van a tendereztetése.”

Szejkefürdőn az elmúlt időszakban egyetlen fejlesztés történt, évekkel ezelőtt a Borvizek útja nagyprojekt részként sétányokat alakítottak ki, valamint köztéri bútorokkal szépítették az egykori üdülőtelepet. Ugyanakkor felújították a  mofettát. Az elvégzett munka minősége már a kivitelezés során is bőven hagyott kívánnivalót maga után...