A tavalyi Lakiteleki Filmszemle után most a kaliforniai IndieFest Nemzetközi online fesztiálról hoztak elismerést. A projekt vezetője azt mondja: a tapasztalatszerzés, munkájuk elismerése a legfontosabb. 

Fazakas Szabolcs, projektvezető, Székelyföldi Legendárium
„Ez szintén egy pozitív visszajelzés mostmár az amerikai szakma részéről, elég sok film be volt nevezve erre a fesztiválra, a kollégáknak ez egy jó kis impulust ad, hiszen biztató egy ilyen szakmai vélemény, nyílván tudjuk, hogy még sokat kell fejlődni és tanulni de az a lényeg, hogy jó úton haladunk és befogadtak minket egy ilyen nemzetközi fesztiválra.”

Az idén tíz éves fennállását ünneplő Legendárium csapata a továbbiakban is azon dolgozik, hogy a gyerekeknek szerethető formában mutassa be Székelyföld szellemi kulturális örökségét, mondáit és legendáit. A jubileumi évfordulón is megszervezik a tavaly nagy sikert aratott Legendárium Karnevált,  a kárpátaljai legendárium után összerakták a délvidékit, jelenleg dolgoznak a felvidékin. Ezzel párhuzamosan újabb és újabb rajzilmek kerülnek rövidesen a mozivászonra. Sőt Szejkefürdőn, Orbán Balázs sírhelye mellett egy, a legnagyobb székelynek emléket állító múzeum létrehozása is szerepel az idei elképzelések között, de megnyitják a Mini Erdély-parkot is.