Atmótörés – a rendőr fütyül a sípjával - 
A helyi rendőrség közlekedési osztályának munkatársai azért érkeztek az Eszterlánc Napköziotthonba, hogy elmagyarázzák a kicsiknek, mire kell figyeljenek, ha gyalogosan, vagy kerékpárral közlekednek. Az intézmény udvarának aszfaltjára a Polgármesteri Hivatallal partnerségben útburkolati jeleket festettek, így gyalogos átkelő, parkoló is van, pont úgy, mint az utcán, csak kis méretben.  A Helyi Rendőrség közlekedési osztályának vezetője, Katona Lóránt szerint fontos, hogy a gyermekek helyesen, biztonságosan közlekedjenek, figyeljék a jelzéseket.

Katona Lóránt, Helyi Rendőrség, Székelyudvarhely
 „Jelen esetben a gyerekeknek próbáljuk átadni ennek a fontosságát, próbáljuk őket rávezetni arra, hogy igenis mi fontos Székelyudvarhelyen a közlekedéssel kapcsolatosan. Azért, hogy biztonságosan eljussanak A-ból, B-be, otthonról napközibe, napköziből otthonra. ”


Az óvoda vezetője azt mondja, a gyermekek játék közben sajátítják el a helyes közlekedés alapjait. Koncz Melinda azt is tudatta, hogy az SZKA pályázatán sikerült beszerezni ezeket a kerékpárokat, így még szélesebb körben oktathatják a KRESZ első alapfogalmait. 

Koncz Melinda, óvodavezető, Eszterlánc Napköziotthon
„A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítványtól pályáztunk a jó ötlet elnevezésű pályázatukon nyertük ezeket a bicikliket, és igyekszünk eleget tenni az elvárásaiknak is, és azt is figyelembe venni, hogy minél több gyerek használhassa és minél többször használhassa ezeket a bicikliket. ”

A napközi vezetősége hisz abban, hogy a gyerekkorban, játékosan átadott tudás mélyen megmarad a kicsik fejében. Sok esetben fordul elő ugyanis, hogy a gyermek, az autóban ülve, vagy az utcán, sétálás közben anélkül, hogy a szülő kérdezné, előre mondja, hogy a forgalmi táblák, illetve jelek mit mutatnak, mire hívják fel a figyelmet.