Az Orbán Alapítvány tevékenységének jelentős részét ebben a Malom utcai ingatlanban végzi, 1998-óta foglalkoznak a sérült fiatalokkal. A hét közepén nyílt napot tartottak, az volt a cél, hogy bárki megnézhesse őket munka közben is. A szervezet szakemberekkel segíti a fiatalok beilleszkedését. A bentlakásos rendszerben működő otthonban jelenleg tíz fiatal él, róluk lemondott a családjuk. Ők speciális ellátást igényelnek, ezért a hagyományos otthonokban nem létezik nekik szóló oktatás, mert nincs erre a célra szakosodott szakember. Naponta összesen 25 kis-és nagykorúval foglalkozik az alapítvány.


Szabó Tímea, oktatási vezető, Orbán Alapítvány
„Figyelem, emlékezés memória, észlelés és ezek a területek kerülnek fókuszba, ezeket a területeket próbáljuk fejleszteni ahhoz, hogy az egyén, a gyermek, a fiatal a mindennapokban boldogulni tudjon, a társadalomba be tudjon illeszkedni, az iskolában helyt tudjon állni.”


Az Orbán Alapítvány küldetésének tekinti, hogy a legnagyobb szakértelemmel nyújtson segítséget a gondozásukban levő gyermekeknek. Hisznek abban, hogy az életet mosollyal, kacagással, örömmel és állandóan tanulva kell megélnie mindenkinek. Nagy álmuk pedig egy saját, minden előírásnak megfelelő ingatlan felépítése.