Épülnek a szociális lakások a Csereháton, melyek csak nevükben szociálisak, sok esetben ugyanis még nagyobbak, mint a mellettük lévő úgynevezett ANL-s lakrészek. A lakótelepen jelenleg 16 egyszobás és 32 kétszobás építése zajlik, azaz összesen 48 apartmanról van szó. A városvezetés úgy számol, jövő nyárra befejezik a munkálatokat, de újabb ANL-s lakások kivitelezése is a tervek között szerepel. 

Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere
„2018 nyarán, azt tervezzük, hogy befejezünk 48 lakrészt, ezek szociális lakások lesznek. Időközben elkezdjük, biztos vagyok benne, hogy 28 ifjúsági lakás építését a Cserehát első részében. De akár gondolkodhatunk abban is, itt az önkormányzattal megfogjuk beszélni, hogy az orvosoknak, az egészségügyben dolgozóknak is akarunk lakásokat építeni két szakaszban kétszer 24 lakrészt. Itt talán a tanügy és más személyzetnek itt a városban a közösséget tudja szolgálni nekik is szeretnénk valamilyen kisebb programokat elkezdeni”.

A cél, hogy ne legyen különösebb probléma Székelyudvarhelyen a lakhatással, tette hozzá az alpolgármester. Úgy tudjuk, hogy a jelenlegi építkezés közel 4 millió lejbe kerül, tavaly a város saját költségvetéséből ennek az összegnek a 10 százalékát állta, hogy idén mennyi jut lakásépítésre, a költségvetés elfogadásakor derül majd ki. Egyébként a Polgármesteri Hivatalnál nyilvántartott lakásigénylési listán közel 500 név szerepel.