Az elkészített tervek szerint így fog majd kinézni a játszótér, amely több korosztálynak készül. Itt több mint 900 cserje, jóval több mint félszáz lombhullató fa is helyet kap a köztéri bútorzat, és a játékelemek mellett. Legalább 4ooo négyzetméternyi zöldövezetet alakít ki a kivitelező. Egy futballpálya is szerepel az elképzelésekben, és a tervekben, de ennek az elkészítése nem szerepel az elsődleges teendők között. 


Puskás Katalin, beruházási osztályvezető, Polgármesteri Hivatal
„Tartalmaz a terv egy sportpályát is, és valószínűleg a sportpálya lesz, ami elmarad. Tulajdonképpen ez a sportpálya az egész zónát ki kellene távlatilag szolgálja, ami jelenleg nincs kiépítve, úgyhogy az lesz, ami valószínűleg leghamarabb elmarad. Ideig-óráig odázódik úgymond, nem akarunk teljesen lemondani, mert egy kompakt, egységes terv és egy gyönyörű terv.”

Az új Kipi-Kopi épületébe 160 gyermek befogadására van elegendő hely, a falak között most zajlik a játékelemek, ágyak elhelyezése, költöznek a régi épületekből, az új tanévet már itt kezdik. Fancsali Éva igazgató azt mondja, nagyon örülnek, hogy új, modern épületbe költözhetnek. 

Fancsali Éva, igazgató, Kipi-Kopi Napköziotthon
„Örvendünk, hogy ilyen rövid távon úgy néz ki, hogy elkészül a játszótér és akkor tényleg elmondhatjuk, hogy van egy nemcsak legújabb óvodánk, hanem egy legjobb játszótérrel felszerelt óvodánk is a városon. ”


A Polgármesteri Hivatal úgy számol, hogy legtöbb három éven belül készülnek el teljes egészében a beruházással.