Megszűnik a két épület közötti ingázás, otthonra talál a Kipi-Kopi. Mind a napközi vezetősége, mind a szülők, mind pedig a gyermekek örülhetnek, az épület belsejében minden új, minden szép, s az új tárgyak illata mindig különleges. Fancsali Éva igazgató vezetett körbe, közben arról beszél, a munkaközösség is folyamatosan szokja a változást, most a hétfői tanévkezdésig sok a dolguk, az óvodai beszoktatás is zajlik, a termek berendezése is halad, minden a helyére kerül időben, nyugtat meg.

Fancsali Éva, igazgató, Kipi-Kopi Napköziotthon

„ Termeink nem mind tágasak, de az, hogy nem kell egyik épületből nem kell a másikba költöződnünk évente, és most bekövetkezett egy utolsó költözés, nagy örömül szolgál. A minden új, minden friss, minden szép, ez biztos, hogy előnyére fog válni. Lesznek gondjaink az elindulásnál, amíg mi is belakjuk az épületet, megszokjuk az új rendet. ”

Az épülethez modern, előírásoknak és igényeknek megfelelő konyhát is kialakítottak, itt készülnek majd az ételek a napközisek számára, s hogy télen se fázzanak, a melegről a fűtőházban lévő gázüzemű kazánok gondoskodnak. Az épületben minden modern, szép, a mellékhelyiségek is felszereltek, ezekből több is helyet kapott a háromszintes napköziben. Az új épülethez nem akármilyen játszóteret álmodtak meg, 4000 négyzetméternyi zöldövezet alakítsanak ki, rengeteg fa, cserje, és számos olyan újdonság is helyet kap a kivitelezés során, amelyet még nem láttunk a városban. A parkolót a játéktér elé, a hátsó bejárathoz tervezték, ide építenek a későbbiekben egy futballpályát is.