Az energiafelhasználás hatékonyságát támogató beruházási alapból 300.000 lej vissza nem térítendő támogatást kap a város, a Mihail Kogălniceanu utca 4 szám alatti tömbház két lépcsőházának hőszigetelésére. Az 1958-1960-ban épült, 24 lakrészből álló tömbház szigetelése összesen 639.000 lejbe kerül, ennek közel felét az uniós programból, a fennmaradó részt a város és a lakók finanszírozzák. A szomszédos tömhbázat néhány éve szigetelték, az itt lakók szerint, számláik nem magasak, nem kell sokat fűtésenergiára költsenek. 

Csorba Attila, udvarhelyi lakos
„ Nem kell sokat, még ha hidegebb tél is van,  mint amilyen most volt, nem kell sokat fűteni.”

A hőszigetelés a külső falak szigetelése mellett a pince rehabilitálását, a nyílászárók cseréjét is tartalmazza, ennek a tömhbáznak az esetében pedig a tetőszerkezet teljes cseréjére is sor kerül. A számítások szerint 30 százalékkal kevesebb a fűtésszámla azokban a lakásokban, amelyek szakszerűen vannak leszigetelve. 

Puskás Katalin, osztályvezető, Polgármesteri Hivatal
„ A becslések szerint, ami változhat, és reméljük, hogy változni fog lefele, olyan 5- és 7 ezer lej a lakók hozzájárulása…A mi dolgunk most megrendelni a tervet, dolgoznak rajta, amikor meg lesz a terv, a munkálatokat ki kell szerződtessük, megversenyeztessük, az idei év valószínűleg arra fog menni, hogy ezeket az engedélyeket megszerezzük, a láttamozásokat és a munkálatot kiszerződjük. ”
 

Az szinte biztos, hogy idén építkezésre nem kerül sor, valamikor tavasszal érkezhetnek az első hungarocell lapok, azaz a szigetelés 2018 elején indulhat.