A harmadik állomásához érkezett bizniszvitamin címe a „30 percig vállalkozói bőrbe bújik a bankár”volt, Szécsi Kálmán volt a meghívott, aki pörgős előadással magyarázta egyebek mellett a vállalkozó-bank kapcsolatát és arról is szólt, hogy a pénzintézetekkel is lehet, és kell is alkudozni. A szakember szerint jó a Kolozsvárról elindított kezdeményezés, szerinte van igény rá.

 

SZÉCSI KÁLMÁN, regionális igazgató, Raiffeisen Bank Románia
„ Fiatal vállalkozókról lévén szó, próbáltam áttekinthetőbbé tenni a vállalkozó-bank kapcsolatot, és segíteni abban, hogy megértsék, miként hoz döntéseket a bank. Miként lehet jó számlacsomagot, jó hitelcsomagot kitárgyalni a bankokkal, és miként gondolkodjanak középtávon, ahhoz, hogy azok a konstrukciók, amelyet egy bankkal szerződnek, azok fenntarthatók legyenek és segítsék a vállalat működését.”

A Hargita Business Center, azaz a vállalkozói inkubátorház vezetői azt szeretnék, ha jövő évben is folytatni lehetne a hasonló módon elképzelt, és felépített eseményeket, amelyek amellett, hogy dinamikusak, információ-gazdagok is. A bizniszvitamin szervezői az éhes hasra is gondoltak, ezért még az előadás előtt megetették a jelenlévőket, Mihály Ágnes jóvoltából olasz szendvicset és fűszeres kávét kínáltak a vállalkozóknak.