Az utolsó simításokat végzik a Jégkorszak nevet viselő tárlaton, mely tudományosan megalapozott témákat dolgoz fel, de mindezeket látványosan, érdeklődést felkeltő módon, s szórakoztatóan. A tárlatot főleg a gyerekeknek ajánlják. 

Miklós Zoltán, igazgató, Haáz Rezső Múzeum
„A Jégkorszak kiállítás látványában sokat nyújt főleg azon generáció számára, akik az őslénytan irányába érdeklődnek, olyan állatok iránt, amelyek már nem élnek közöttünk, a Kárpát-medencéből kihalt fajokat mutatunk be. A mamuttól kezdve el egészen az olyan gerincesekig, amelyek egykoron népesítették be ezt a térséget. Egy részük preparátum, de vannak rekonstrukciók, vannak olyan állatok is, amelyek csontvázak, vagy éppen kövületek formájában kerülnek bemutatásra. ”

A kiállítás az utóbbi két millió évben lezajlott gyors, klímaváltozások sorozatán alapuló környezet változásokat, az alkalmazkodó élővilág jelenségeit, a természetben zajló környezet- és klímaváltozás tendenciáit mutatja be. A kiállított anyag ismerteti az utóbbi 2,5 millió év klímaváltozásait, a jégtakaró mozgását a kontinenseken. A kiállítást a sok interaktív elem, a tudományos rekonstrukciók és a valódi ősleletek nagy száma teszi különlegessé.

Gasparik Mihály, őslénykutató, Magyar Természettudományi Múzeum
„Az állatvilág csak az egyik érdekes része ennek a történetnek, bemutatjuk azt a környezetet, amiben éltek ezek az állatok, bemutatjuk azokat a folyamatokat, hogy ezeket a környezeteket milyen folyamatok hozták létre, mik az előzményei, mennyire unicum ez a jégkorszak a Föld történetében és hogy vajon vége van-e, vagy nincs.”

A Jégkorszak június 3o-ig látogatható a Haberstumpf-villa pince galériájában.