Interaktív gyerekfoglalkozások a múzeumban. Az intézmény a kultúra népszerűsítése mellett kiemelten foglalkozik a gyerekekkel is. Az e heti iskolai szünidőben is három napot szenteltek a kicsiknek, a múzeumpedagógusok segítségével különböző foglalkozásokat szerveztek számukra. Az aktuális tárlat, az ,,Indulj el egy úton" címűt megtekintése után néprajzi tárgyakat készítettek agyagból, később népdalokat-, és táncokat tanulhattak. Csütörtökön Simó Hargita segítségével a népi viseletek kerültek előtérbe.

Simó Hargita
,,Mit mondtam, miért lépnek olyan kicsiket...mit csináltak a derekukkal, mit csináltak a szűk szoknyával? Szorosra megkötötték, alig kaptak benne levegőt, s abban jártak kaszálni, kapálni.”


A múzeum munkatársai játékosan, a gyerekek számára is emészthető módon és érdekes megközelítésben mutatták be a tárlat anyagát. A szervezők minden napra más tematikát választottak, így pénteken a farsangi népszokásokról szólt a nap első része, később busó álarcot készítettek, majd ismét népdalokat és táncokat tanulhattak a kisiskolások. 

Szappanyos Tünde, múzeumpedagógus
,,Minden évben meghirdetjük a vakációban a kreatív alkotóműhely  foglalkozásunkat, hiszen itt a múzeumban tartalmasan és hasznosan tudják tölteni szabadidejüket a gyerekek.”