Elegancia, hungarikum: Herend, a hatszáz darab porcelánból álló tárlat népszerű: mondja Miklós Zoltán. A Haáz Rezső múzeum igazgatója szerint az a tény, hogy eddig 1700-an keresték fel jónak mondható. Nemcsak a városból, hanem más megyéből is érkeztek látogatók. Az igencsak különleges, kivétel nélkül kézzel alkotott tárgyak, Herend büszkeségei, a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrájában született műalkotások március 5-éig lesznek Székelyudvarhelyen.

Miklós Zoltán, igazgató, Haáz Rezső Múzeum
,,Az 1700látogató ebben az őszi, téli időszakban azt mondhatni, hogy egy sikeres kiállítást vetít elő. Annál is inkább bizakodóak vagyunk, hiszen március 5-éig, amíg a kiállítás tart, lehetőség van arra, hogy minél több székelyudvarhelyi megnézze". 

Az exkluzív tárlat a világszerte ismert, és
legnagyobbnak tartott magyarországi Herendi Porcelánmanufaktúrából kerültek ki, s mely a kerámiagyár majdnem két évszázados, egészen pontosan 190 éves múltját tárja a látogatók elé. A székelyudvarhelyi múzeumban ezzel párhuzamosan egy másik időszakos tárlat is várja a betérőket, a Gyámolító gyógyír, kúráló pirula nevű gyógyszertörténeti kiállítás, melyet hamarosan lebontanak, és vissza szállítanak Marosvásárhelyre

Miklós Zoltán, igazgató, Haáz Rezső Múzeum
,, Figyelembe véve, hogy január negyedikén nyílik a következő kiállításunk, a világháború tematikáját feldolgozó kiállítás, Kratochvil tábornok, a 82-es székely gyalogezred egyik tábornokának tevékenységét bemutató kiállítás. A két ünnep között a kiállítást lebontjuk. Ezért ajánljuk, hogy december 23-ig tekintsék meg ezt a kiállítást, azt követően vissza szállítjuk Marosvásárhelyre”. 

Az érdeklődőknek fontos információ lehet, hogy egy ideje hétvégén is nyitva tart ugyan az intézmény, jövő héttől viszont már csak a korábban megszokott időpontokban, vagyis hétköznap állnak majd a látogatók rendelkezésére.