A Székelyudvarhelyi Értéktár Bizottság ősszel hirdetett pályázatot a Polgármesteri Hivatal, az UKKSZ és a Székelyföldi Legendárium támogatásával és várták a javaslatokat a helyi értékekről. A döntés megszületett: ennek értelmében a lajstromból, az értéklistáról nem hiányozhat a Ferenczy-féle bárányflekken sem. Az egykori Korona-vendéglő helyén, mely a Ferenczy-család tulajdonában volt sokáig, készítették a nem mindennapi étket, miután az épületet eladták, helyén újra  vendéglátóipari egységet alakítottak ki, itt mutatták be a Ferenczy-féle bárányflekkent, mint udvarhelyi értéket. 

Ferenczy Ferenc, nyugalmazott főállatorvos
„Azáltal, hogy az utolsó, aki művelte, a nagybátyám, Ferenczy Jenő meghalt, majd később, ma már elhangzott, hogy az épületet megvásárolta Jakab János, lebontották, mást építettek, nagy örömünkre, hogy ugy-e vendéglátóipari egység működik, de ők sem promoválták ezt a különleges gasztronómiai étket, amely valamikor, ahogy el is hangzott ma többször nagy sikernek örvendett. A másik dolog, ami nagyon lényeges volt, hogy nagyapám, és nagybátyámon keresztül sikerült ennek a székelyföldi vidéknek valamelyest bevinni a gasztronómiai kultúrájába a bárányhúst.”


Helyi érték mostantól a Varga mézes is: készítői azt mondják, a kitartó minőségi munkának előbb-utóbb meg lesz az eredménye. 


Varga Zsuzsánna, Varga mézes
„Az, hogy bekerültünk az udvarhelyi értéktárba, nagyon sokat jelent számunkra és azt hiszem, hogy most igazolódott be az, hogy érdemes minőségi munkát előállítani, mert annak hosszú távon meg lesz a gyümölcse.”

 
A bizottság úgy látja, a városban számos olyan érték, kincs, egyedi, helyspecifikus épület, életpálya, kulturális, történelmi örökség van, amelyek az értéktár sorait kell gyarapítsák.  


 NAGY PÁL, Székelyudvarhelyi Értéktár Bizottság
„ A sporttól a kulturális örökségig, az ipari megvalósításokig az épületek, minden bele fér. így fér bele akár egy hagyományos ételrecept, akár Bányai János életműve vagy belefér a Tomcsa Sándor Színház, a Haáz Rezső Múzeum, tehát széles a skála.” 

A helyi kincsek, értékek bemutatása fontos turistacsalogató lehet, s növelhetik a városba látogató vendégek számát.