Egyre gazdagabb a helyi rendőrök felszerelése, mostantól lőfegyverekkel is rendelkeznek. László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője szerint az új székhelyükön időbe telt, amíg a fegyverek tárolásához szükséges feltételeket sikerült biztosítani, az alkalmazottak is elvégezték a speciális képzéseket, hogy megkaphassák a fegyverviselési és használati engedélyeket. 

László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője
„Két fajta fegyvert vásároltunk, az egyik az éles lőfegyver a GLOCK 17-es, ami jelen pillanatban a világ legjobb szolgálati fegyvereihez tartozik, sőt talán a legjobb a 8o-as években robbant be a piacra, azóta is  a legnépszerűbb fegyverek közé tartozik. A másik a GP T 12-es, ami szintén a kategóriájában messze menően a legjobb eredményeknek felel meg.”

A törvény azt írja, hogy a fegyeverket a rendőr csakis önvédelmi célokra használhatja, ehhez is tartják magukat, mondta el a vezető. Ugyanakkor tervezik, hogy elektromos fegyvereket is beszereznek. Megtudtuk: az egységet 22 fő alkotja, de folyamatban van a versenyvizsga kiírása, ugyanis az éjszakai szolgálat bevezetése ekkora létszámmal még mindig nem lehetséges.