Játszótér, hivatal, megújul

A közel 6oo négyzetméteres játéktéren 14 új, faelem kapott helyet,a  kivitelezés során, sőt már a tervezéskor úgy gondolkodtak, hogy ne csak szép, hanem biztonságos is legyen a hely a gyermekek számára. Automata öntözőrendszer felel a nyári időszakban arról, hogy a fű mindig zöld maradjon, az elemeken pedig használati utasítás kapott helyet. A teret a három éves kortól egészen 16 éves korig használhatják a gyerekek, az elemeket úgy helyezték el, hogy játék közben a kicsik és a nagyok ne zavarják egymást. Gálfi Árpád polgármester úgy látja: a jól kigondolt tervezésnek megvan az eredménye.

Gálfi Árpád, polgármester
„ Átadtunk egy kulcsot a lakószövetségnek, természetesen van egy gondnoka, aki reggel kinyitja, este bezárja, ez úgy gondolom, hogy egy olyan biztonságot fog nyújtani, amely a játszótér élettartamát fogja tudni hosszabbítani. Természetesen meg van egy pár javítani való, amelyeket a következő időszakban fogunk eszközölni.”

Október kilencedikén kezdte el a munkát a helyszínen a tervező-kivitelező, mostanra pedig teljesen elkészültek a fejlesztéssel. A kerítés rendbetétele következik, majd, a korábbi ígéret szerint egy, - a babakocsis, valamint a kerekes székeseknek sokat jelentő -rámpát is fel kell szereljenek a Függetlenség-úti bejárathoz.  Egy zöld liget, így is lehetne jellemezni a teret, ugyanis meghatározó mértékben kapott főszerepet a fű, amellyel minden egyszinten van, azaz a gumiszőnyegek sem magasabbak ennél. Ezáltal egyszerűbb a fűnyírás-karbantartás is. Az idénre betervezett két beruházás 168 ezer lejbe került, jövőben pedig a Bethlen Gábor Általános Iskola előttit, és a Tomcsa Sándor-negyedben lévő egyik teret teszik rendbe hasonló módon.