A szervezők elmondták, hogy 5 éves kihagyás után újra lesz diákpolgármester választás a verseny keretein belül, de ettől függetlenül hűek maradnak az előző évi versenyszámokhoz is.

Dósa Eszter:
„a 20. diáknapok óta nem volt diákpolgármester választás és idén úgy gondoltunk, hogy újra felturbózzuk ezzel, és ezzel is valami újat hozunk be a diáknapokba.”

Minden csapatnak meg kell jelölnie egy diákpolgármestert, akinek a feladata lesz, hogy a kampányidőszak alatt valamit ígérjen a diákságnak, amit ha megnyer, valóra is kell váltania, emellett,  képviselnie kell a diákságot  különböző eseményeken. Vass Tófalvi Adrián, mint jelenlegi Uff tag és diáknapos szervező elmondta, ő hogyan élte meg az előző két diáknapot kilencedikes és tízedikes versenyzőként.

Vass Tófalvi Adrián:
  „mint mondtam az előbb is vettem részt az előző két évben a tavalyi év, mint kilencedikes, mint új diák, aki a középiskolába felkerült, furcsa, de egy nagyszerű élmény volt, mert úgymond  bevezetődtem a középiskolás életbe illetve a tavalyelőtti év nagyon jól sikerült, egy remek társaság jött össze és sikerült megnyerjük a diáknapokat”

Az esemény szervezői elmondták a jelentkezéssel kapcsolatos újításokat, illetve fontos tudnivalókat, mint például, hogy a jelentkezés most már online is lebonyolítható a diákpolgármester.ro weboldalon, illetve hogy a csapatok létszámát kibővítették maximum 18-ra.

Dósa Eszter:
„idén növeltük a csapatszámokat, azaz idén maximum 18 csapat jelentkezhet és csapaton belül maximum 18 fővel, ebből kötelező két kilencedikes, öt lány, öt fiú, valamint megengedett a három egyetemista, udvarhelyi egyetemista, de ez nem kötelező.”

A 18. életévüket nem betöltött jelentkezőknek egy szülői beleegyezést kell kitöltetniük, így jelentkezhetnek. A csapatok nevének és témájának tilos tartalmaznia trágár kifejezéseket, drog-cigaretta vagy alkoholra utaló címkéket. A Diáknapok  május 2. és 7. között kerül megrendezésre, további infókat a diakpolgarmester.ro honlapon, vagy az uff facebook oldalán olvashatnak.