A csongrádi művész munkáiból rendezett egyéni tárlat megnyitóján Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója azt mondta: szeretnék, hogy Magyarország más vidékeiről, a magyar nyelvterület bármely vidékéről érkezzenek olyan művészek, akik érdemesek a kiállításra, s akik munkái láttán a székelyudvarhelyi közönség is gyarapszik és gazdagszik a vizuális művészeten. 

Miklós Zoltán, igazgató, Haáz Rezső Múzeum
„ Olyan technikáról és olyan kifejezésmódról árulkodnak, amelyet nem tapasztaltunk az udvarhelyszéki művészek köréből. Másfelől pedig nagyon fontos az, hogy az ide érkező művészek kommunikáljanak és művészetük által egy párbeszédet folytassanak az itteni művészekkel. ”


Dudás Sándor 1992 óta a Csongrádi Nemzetközi Művésztelep vezetője, a művész portréiban igyekszik az adott kort is megjeleníteni, a kor képzőművészeti stílusának megidézésével.

Dudás Sándor szobrászművész, Magyarország
 „ Akiket itt kiállítottam, a nagy része ismert személy, személyiség. Van köztük nagyon sok portré, amit most nem állítottunk ki, aki barátom és semmi köze a nagysághoz. De érzelmi kapcsolat. Talán. Vagy nem is tudom, mi az, ami engem arra bír, hogy megmintázzam. Igen sok kollégát, kortárs kollégát megmintáztam...Most itt kifejezetten csak történelmi nagyságokat mutatunk be. ”

 
 A Dudás Sándor tárlat egy hónapig lesz Székelyudvarhelyen.