Megemlékezésre hívta az udvarhelyieket a Székely Nemzeti Tanács helyi szervezete, a Történelmi Vitézi Rend, a Hatvannégy Vármegye ifjúsági szervezet és a Balázs Ferenc Kórus tagjai a székely himnusz szövegírója születésének 122. évfordulójára. A református temetőben, Csanády sírja előtt Biró Edit, a Székely Nemzeti Tanács helyi elnöke azt mondta: kötelességünk ápolni a székely himnusz szerzőjének emlékét.

Biró Edit,  udvarhelyi elnök, Székely Nemzeti Tanács 
„Nagyon kevesen tudják még Székelyudvarhelyen is, hogy itt született városunkban. Mi, akik jelen voltunk ezen az ünnepségen úgy gondoljuk, hogy ápolnunk kell az emlékét, és nemcsak az emlékét, hanem a himnuszért is ki kell álljunk mindig, mindaddig, amíg magyarul beszélhetünk és énekelhetünk”


A székely himnusz szerzője, Csanády György Székelyudvarhelyen 1895 február 23-án született, Budapesten hunyt el  57 évesen, később hamvait hazahozták szülővárosába. A megemlékezésen Mihalik Kálmán, a székely himnusz megzenésítőjének rövid élettörténete is elhangzott.  A koszorúzást követően a résztvevők közösen énekelték el a magyar és a székely himnuszt.