Kedden, kora este megnyílt néhány helyi magángyűjtő tulajdonát képező bélyegekeből álló tárlat. A könyvtár Látvány-, és hangzóanyag részlegén berendezett nem mindennapi látványt nyújtó kiállításon a látogató valódi időutazáson vehet részt, megcsodálhatja, a második világháború, a kommunista időszak, az űrhajózás, a közlekedés, a sport fontosabb pillanatait, ugyanakkor növényeket, állatokat és festményeket ábrázoló bélyegekből tevődik össze a kiállított anyag. A gyűjtemény oroszlánrésze a Magyar Posta bélyegeiből áll. 

Nagy Endre, bélyeggyűjtő
„Úgy terveztük, hogy két hét, és ez egyfajta kezdeményezés lehetne, a következő ilyen jellegű kiállításra, úgy néztem, hogy van egy kis érdeklődés, és ezáltal mi bélyeggyűjtők is talán egymásra találtunk. És meg is született az az ötlet, hogy egy nagyobb volumenű, nagyobb gyűjteményt is ki tudjunk állítani. A feladatokat leosztjuk, egy-egy téma köré, s akkor így talán könnyebb lesz az illető gytűjtőnek is, hogy összeszedje az anyagát a témához.”


A bélyegyűjtés nem olcsó hobbi, de ennek ellenére akiket magával ragadott a szenvedély, azt vallja. Az általános műveltség gyarapítására is kiváló, játszva, szórakozva tanul az ember. A cél, hogy a gyerekekkel is sikerüljön megszerettetni ezt az elfoglaltságot, mondják, akik szintén nagyon fiatalon fertőzödtek a hobbival, mely mára a világ legnépszerűbb szenvedélyei közé tartozik.