A székelyudvarhelyi múzeum vendége volt Kaiser Ottó, aki 14 év munkáját, azaz annak egy kis szeletét hozta el. Kilenc országban készítetrt több mint 1000 fotóból válogatott 45-öt, a feladat nem volt egyszerű, mondta a művész.

Kaiser Ottó, fotóművész
,, Úgy állítottam össze az anyagot, hogy a látogató minden egyes kép után kívánjon tovább lépni. Ezért kicsit a szerkezete megváltozott a könyvéhez képest. vannak benne olyan formai játékok, és olyan szakmai kis cselek, amelyeket csak ezen a kiállításon láthatunk. Többek között ez a hátam mögött levő kép, amelyről azt kell tudni, hogy ezt magyarországi gótika ékkövének is szokták nevezni.”
 

A fotókiállítás egyben A Kárpát-medence 1000 csodája című könyv bemutatója is volt, amelyben az olvasó minőségi fotókat talál a történelem magyalakta településeinek meghatározó tájairól, épületeiről, jellegzetességeiről. Úgy, ahogy Kaiser Ottó látta a fényképezőgép optikáján keresztül. 

Miklós Zoltán, igazgató, Haáz Rezső Múzeum
,,Egy olyan kiállítással érkezett hozzánk, amely tíz év anyagának a summázása. Kilenc olyan országban fotózott, amely magyar nyelvterület és olyan kulturális értékeket rejt, amely kifejezetten a magyar történelemhez kapcsolódik. Ez a 45 kép, ami itt tekinthető meg, valójában egy válogatás abból a tíz ezer fényképből, amit ő az elmúlt tíz évben készített. Egyfajta eszencia, éppen ezért maga a fekete fehér megjelenítés is egy művészi szinten való visszatükrüzése mind annak, amit ő a terepen fontosnak tartott megmutatni.” 

A Kárpát-medence feketén-fehéren című tárlat január 12-áig tekinthető meg a Haáz Rezső Múzeumban.