A történelmi városrész legtöbb épületét gyakorlatilag lehetetlen úgy lefotózni, lefilmezni, hogy az elkészült videó, fénykép ne legyen tele huzalokkal, kábelekkel. Ez rövidesen változni fog, ugyanis már jövő hónapban elkezdik a kábelek földbe helyezését, minden eltűnik a Kossuth Lajos utcában a Városháza környékén, illetve a Bethlen Gábor utca kórházig tartó szakaszán, sőt a villanyoszlopokat is lecserélik. Minden szolgáltató a hozzá tartozó kábeleket a saját pénzén kell elhelyezze el az előre kialakított kábelcsatornába, a beruházás költségeinek nagyrészét az Electrica RT. és a Polgármesteri Hivatal közösen finanszírozza. 

Puskás Katalin, beruházási, és fejlesztési osztály, Polgármesteri Hivatal
„Lehelyeződik egy védőcsatorna, amibe utólag, ha ilyen igény van, abba beszerelhetők ezek a vezetékek. Nem szeretnénk ezután légvezetéket látni ebben a zónában, ahol ezt a beruházást eszközöljük. Tehát nem lesznek engedélyezve utólag semmiféle szolgáltató részére. ”

A beruházás elvégzésére hat hónap a határidő, azaz még idén kábelmentessé válik a belváros. Az új, közvilágításért felelős oszlopokkal pedig minden bizonnyal más lesz a városkép is. Azt is megtudtuk, hatékonyabb világítótestek felszerelése is a tervek között szerepel.