Közélet

A földbe kerülnek a kábelek

Indirekt 9 hónapja

A föld alá helyezik a kábeleket a belvárosban. Eltűnnek a mostani villanyoszlopok is, s ezután egyetlen huzal sem torzítja a városképet. A munka jövő hónapban kezdődik, fél év múlva pedig egy szebb központja lesz Székelyudvarhelynek.

Fókuszban a helyes kerékpározás

Indirekt 9 hónapja

Fókuszban a helyes kerékpározás, illetve a helyes közlekedés – a Ficánka Napköziotthon már rég elkötelezettje nemcsak az alternatív közlekedési módok népszerűsítésének, hanem például a környezet védelme, annak fontossága legalább ekkora hangsúlyt kap az intézményben. Most egy KRESZ-park kialakítását tervezik, a futóbiciklik már megérkeztek. 

Közel 500-an szeretnének lakáshoz jutni

Indirekt 9 hónapja

Tízszeres a túljelentkezés a Csereháton épülő szociális, illetve ifjúsági lakásokra, a Polgármesteri Hivatalhoz szinte félezer igénylést tettek le múlt hónap végéig. A városvezetés úgy számol, hogy rövidesen újabb ANL-s apartmanok építése kezdődhet el a lakótelepen, de más alternatívában is gondolkodnak. 

Fejlődnek a zetelaki tűzoltók

Indirekt 9 hónapja

Folyamatosan fejlődik a zetelaki önkéntes tűzoltóság. Ma újabb eszközökkel gazdagodtak, amelyeket az autóbalesetekben lehet leginkább használni, a sérültek roncsból való kiszabadításakor. A hiánypótló berendezést a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesülete juttatta a településre. 

Tömbházszigetelés – lehet folytatás

Indirekt 9 hónapja

A tervezett négy helyett csak egy tömbház szigetelését hagyta jóvá Székelyudvarhely számára a Központi Fejlesztési Ügynökség. E szerint, a Mihail Kogalniceanu utcában lévő egyik lépcsőház lehet a kedvezményezett. Orbán Árpád alpolgármester bizakodó, mint mondta, az önkormányzat projektje sikeres lesz és ez csak az első lépés. 

Háromszázan a vasszékelynél

Indirekt 9 hónapja

Néhány százan - becslések szerint 300 ember - vettek részt ma este Székelyudvarhelyen a kormány büntető törvénykönyv-módosítása ellen tiltakozva. A demonstrációt a csendőrség és a rendőrség munkatársai is figyelemmel követték, de dolguk nem volt, ugyanis a ,,tömeg” nem hangos skandálásokkal, rendbontásokkal, hanem csendben állva fejezte ki nemtetszését a napokban hozott sürgősségi jogszabályok ellen.

92 millió forint érkezik Székelyudvarhelyre

Indirekt 9 hónapja

50 millió forintot kap a Tamási Áron Gimnázium, és 20 milliót a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium – ezt Soltész Miklós jelentette be Székelyudvarhelyen. A Fidesz politikusa azt mondta: kormánya úgy látja, az egyházak sokat tesznek azért, hogy a magyar emberek szülőföldjükön meg tudjanak maradni, s ha ez önkormányzati törekvéssel társul, biztos, hogy meg lesz a siker is. 

A szemvizsgálat gyerekkorban is fontos

Indirekt 9 hónapja

Okostelefon, táblagép, számítógép, ezek a legnagyobb ellenfelei a szemnek. Főleg a gyerekekre jelentenek veszélyt ezek az eszközök, amelyek túlzott használata miatt egyre több kiskorú szenved gyenge látásban. Szülőként mire kell figyelni, illetve hogy hol lehet megoldást találni Székelyudvarhelyen, megmutatjuk.