Közélet

Iskolabörze Székelyudvarhelyen

Indirekt 7 hónapja

Közel 700 székelyudvarhelyi és környékbeli nyolcadik osztályos diák vett részt, a minden évben megszervezésre kerülő Iskolabörzén. Négy elméleti líceum illetve három szakközépiskola diákjai segítettek az abszolváló vizsga előtt álló diákoknak intézményt választani, ahol folytatni tudják kilencediktől a tanulmányaikat.

Visszaadnák Szejkefürdő egykori pompáját

Indirekt 7 hónapja

Kitakarították az egyik szejkei forrás környékét, az Attila vizet bevizsgáltatta a Polgármesteri Hivatal, indulhat a gyógykezelés. A valamikor szebb napokat megélt üdülőtelep a közeljövőben ismét régi fényében pompázhat, a városvezetés integrált fejlesztésekben gondolkodik, sőt hazai, és EU-s források lehívását is tervezik.

Megverték, kirabolták, de már előzetesben az elkövetők

Indirekt 7 hónapja

Megvertek és késsel megfenyegettek két idős asszonyt szombat este Zetelakán. A tettesek a bűncselekmény elkövetése után két órával már rendőrkézen voltak, miután a károsultak értesítették a Zetelaki Polgárőrséget, a hatóságok közös erővel kerítették elő a szintén Zetelakán élő két férfit, akik már a 3o napos előzetesben várják sorsuk alakulását. Úgy tudjuk, a roma származásúak visszaeső bűnözők.

Új állatmenhelyet építenének

Indirekt 8 hónapja

Állatmenhely építése kezdődhet el hamarosan. A telepet az egykori hulladéklerakó melletti területen képzelik el, amelyet bekerítenek, a kenneleket felállítják, nyáron már ott lesznek a gazdátlan állatok.

Nem mindennapi rakomány, nem mindennapi közlekedési dugó

Indirekt 8 hónapja

Ritkán látunk ilyent Székelyudvarhelyen. Rendőrök, szirénák, dudálások, és a hatóságok emberei - így nézett ki a csütörtök délután az amúgy nyugodt városban. Az illetékesek próbálták biztosítani az útvonalat a kamionok előtt, amelyek csak lépésben, de még annál is lassabban haladtak.

A hölgyekre vadásztak a rendőrök

Indirekt 8 hónapja

A székelyudvarhelyi közlekedési osztály munkatársai ma délelőtt a belvárosban rendre azokat az autókat állították meg, amelyeket nők vezettek. Ám ezúttal nem bírságoltak, hanem a virággal kedveskedtek nekik. A rendőrségnél már hagyomány, hogy a Nők napján így fejezik ki a hölgyek iránti tiszteletüket.

Pénzt kaptak a megye települései

Indirekt 8 hónapja

Közel 14 millió lejt osztott szét Hargita Megye Tanácsa a megye települései között. A helyi költségvetések kiegyenlítésére kapott, az ÁFÁ-ból és a jövedelemadóból származó összegek kiutalásáról a február 28-ai, Zetelakára kihelyezett tanácsülésen döntöttek. Székelyudvarhely az állatpiac átalakítására és a Bányai János Műszaki Kollégium infrastruktúrájának fejlesztését célzó műszaki terv elkészítésére kért és kapott anyagi segítséget.

A székely himnusz szerzőjére emlékeztek

Indirekt 8 hónapja

Csanády György, a székely himnusz szerzője születésének 122. évfordulójára emlékeztek Székelyudvarhelyen a református temetőben. A költő, újságíró, rádiórendező nyughelyénél csütörtök délután mintegy félszázan gyűltek össze.