Közélet

A szemvizsgálat gyerekkorban is fontos

Indirekt 8 hónapja

Okostelefon, táblagép, számítógép, ezek a legnagyobb ellenfelei a szemnek. Főleg a gyerekekre jelentenek veszélyt ezek az eszközök, amelyek túlzott használata miatt egyre több kiskorú szenved gyenge látásban. Szülőként mire kell figyelni, illetve hogy hol lehet megoldást találni Székelyudvarhelyen, megmutatjuk.

Vadrécék és kormoránok telelnek Udvarhelyen

Indirekt 8 hónapja

Évről évre nő a Nagy-Küküllő mentén telelő kormoránok száma. Jelenlétük, a horgászok szempontjából nem mondható kellemesnek, tekintettel arra, hogy jelentős mennyiségű halat fogyasztanak el, azaz kárt tesznek az állományban. A horgászok panaszkodnak, a horgásztársulat tehetetlen, hisz a kormorán védett fajnak számít. Egy biztos, ennyire mint most, szinte soha nem szorultak be a városba, vélik a szakértők. 

Ingyenes érettségi felkészítőt indítanak

Indirekt 8 hónapja

Idén is meghirdeti érettségi felkészítőjét a MÜTF Oktatási Központ és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet. Erdélyben mintegy 800 végzős diáknak teremtik meg a lehetőséget a ma elindított projekttel. A tanulni vágyóknak matematikából és román nyelv-, és irodalomból tartanak képzéseket. 

Mi lesz veled, Peda?

Indirekt 9 hónapja

A Benedek Elek Pedagógiai Líceum bezárásától tartanak a székelyudvarhelyi szülők, diákok, pedagógusok. A tanintézmény és a város vezetősége között a készülő oktatási stratégia miatt alakult ki feszültség. E szerint megszűnne az iskola jogi státusza, továbbá egy osztályról is le kellene mondaniuk. A szülők aláírásgyűjtésbe kezdtek, az igazgató értetlenül áll a helyzet előtt, a Polgármesteri Hivatal szerint pedig csak lehetőségként merült fel a gondolat.

A NAGY DOBÁS

Indirekt 9 hónapja

Az AREOPOLIS Floorball Sportegyesület, jótékonysági floorball-mérkőzést szervezett December 18-án 17 órától a Rákóczi Centerben. Az adományokból befolyt összeget idén a sokak által ismert Farkas Szilárd kezelésére, felépülésének támogatására ajánlották fel.

Erdei Karácsony

Indirekt 9 hónapja

Erdei Karácsony, ezzel a mottóval készültek az ünnepre az Orbán Alapítványnál. A gyermekek egy-egy állat bőrébe bújva hangolódtak a szeretet ünnepére. Odafigyelés, béke, mosoly - ezen gondolatok mentén telnek a mindennapok az alapítványnál, fogalmazták meg a halmozottan sérült gyermekekkel foglalkozó szervezet munkatársai.

Megnyílt a vásár

Indirekt 9 hónapja

Mától várja az érdeklődőket a Karácsonyi Vásár, a Városháza téren, mely változatos, színes programot kínál. A mintegy félszáz kiállító helyi termékkel érkezett, mézes kalács, szörpök, házi sajtok és egyéb, itt készült portéka kapott helyet a kínálatban. A kicsiknek lesz állatsimogatás, a nagyszínpadon a többi között helyi iskolások előadását lehet megtekinteni, de megtartják a betlehemes találkozót is.

Az utca hangja

Indirekt 9 hónapja

Az utca hangja: ,,kötelességünk elmenni választani. Mindenkinek el kéne mennnie, mert nem mindegy, milyen a környezetünk. Azért, hogy Erdélynek jobb jövője legyen fontos, hogy legyen képviseletünk. Négy év múlva is ugyanitt leszünk”. Megkérdeztük az udvarhelyieket, mit gondolnak a parlamenti választásokról?