Közélet

A varsági vízimalom

Indirekt 6 hónapja

Székelyvarság egyetlen vízimalma kétszáz éve szolgálja az embert. A nem mindennapi berendezés igazi kuriózum, ma már turista látványosságnak számít az udvarhelyszéki tanyavilágon, Varságon. Ezek a szerkezetek újra reflektorfénybe kerülhetnek, ugyanis a Transindex hírportál és a goTransylvania applikáció közös, május 28-ig tartó versenyében Erdély hét legnépszerűbb csodáját keresik.  

Fegyverek a helyi rendőrök kezében

Indirekt 6 hónapja

Éles és gumilövedékes fegyverekkel is rendelkezik mostantól a székelyudvarhelyi Helyi rendőrség. A polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó egység vezetője azt mondja: csak önvédelemi célokra lehet használni az eszközöket, de egy rendőr felszereltsége e nélkül nem teljes. 

„Kábel a rengetegben – a múlté lesz”

Indirekt 6 hónapja

Legkésőbb hat hónap múlva eltűnik a kábelrengeteg Székelyudvarhely belvárosából. A földbe helyezésük most kezdődött, de ha lehet tartani az ütemet, négy hónap múlva csak egy emlék lesz, ami most még valóság. Az eredménynek örülni fognak a városlakók, az ideérkezők – vagyis mindenki. 

Óvodapedagógusok szakmai találkozója Udvarhelyen

Indirekt 7 hónapja

Közel 200 óvodapedagógus gyűlt össze Székelyudvarhelyen. A harmadik alkalommal megszervezett, a szakmának szóló eseményre az ország több megyéjéből, de határon túlról is érkeztek tanítók, akik tapasztalataikat osztják meg egymással. A konferencia jó alkalom a találkozásra, és az együtt dolgozásra, vélik a szervezők.