Közélet

Kezdődhet a tömbház szigetelés

Indirekt 4 hónapja

A Központi Fejlesztési Régió hat megyéjének összes települése közül Székelyudvarhely az egyetlen, amely vissza nem térítendő támogatásban részesül a POR 2014-2020 program jelenlegi tömbház hőszigetelési pályázatából. A finanszírozási szerződést Gálfi Árpád polgármester és Simion Crețu a Közép Fejlesztési Régió vezérigazgatója a héten írták alá Gyulafehérváron.

Az esős napok ellenére jól sikerültek a 22. Zetelaki Falunapok

Indirekt 5 hónapja

Sok színes program volt, amelyek a résztvevők visszajelzései alapján igazán jól sikerültek. Pénteken egy festménykiállítással kezdődött a program, majd szombaton zenés ébresztővel a huszárok és a dalárda , valamint a tiszaföldvári férfikórus részvételével. Majd a hagyományos futóverseny, szombat este pedig Bojtorján koncert.

Megújult a székelyudvarhelyi mezítlábas park

Indirekt 5 hónapja

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum kalákát hirdetett, melynek során ma délután megújult a székelyudvarhelyi mezítlábas park, újratöltötték a különféle reteszeiket, kövek, fenyőtobozok, kukoricacsusza, homok, széna került beléjük. Holnaptól bárki újra élvezheti majd a szabadtéri mezítlábas park áldásos hatásait.

Üzembe helyezték a CNC marógépet

Indirekt 5 hónapja

Üzembe helyezték a CNC marógépet a Bányai János Szakközépiskolában.  A beruházás nemcsak a városban, de a megyében is újdonságnak számít, az iskola vezetősége azt szeretné elérni, hogy vonzó legyen ez a szakma a fiatalok számára. Több  mint 340 ezer lejbe került  a szakszerű gép, a számítógépek,  valamit a szükséges programok. 

Harangok és Mini Erdély-park a vár bástyáiban

Indirekt 5 hónapja

Különleges tárlat nyílik pénteken a Székely Támadt-várban. A Bánffy-bástya ad helyet az Erdély-szerte is egyedinek, ritkaságnak számító harang-kiállításnak. A sok esetben többszáz éves, egykoron használt harangokat turista-csalogatónak szánják. A vár másik bástyájában, a Telegdy-ben a Szejkefürdőre tervezett Mini Erdély-park makettjei kapnak helyet. A nem mindennapi eseményekre az Udvarhely Napok nyitányaként kerül sor. 

Városmenedzserként folytatja Jakab Attila

Indirekt 5 hónapja

Lemond az összes politikai funkcióiról, és városmenedzserként folytatja tevékenységét. Jakab Attila önkormányzati képviselő jelentkezett egyedül az állásra, sikeres versenyvizsga után pedig hamarosan elkezdi új munkáját.