Közélet

Városmenedzserként folytatja Jakab Attila

Indirekt 4 hónapja

Lemond az összes politikai funkcióiról, és városmenedzserként folytatja tevékenységét. Jakab Attila önkormányzati képviselő jelentkezett egyedül az állásra, sikeres versenyvizsga után pedig hamarosan elkezdi új munkáját. 

A varsági vízimalom

Indirekt 4 hónapja

Székelyvarság egyetlen vízimalma kétszáz éve szolgálja az embert. A nem mindennapi berendezés igazi kuriózum, ma már turista látványosságnak számít az udvarhelyszéki tanyavilágon, Varságon. Ezek a szerkezetek újra reflektorfénybe kerülhetnek, ugyanis a Transindex hírportál és a goTransylvania applikáció közös, május 28-ig tartó versenyében Erdély hét legnépszerűbb csodáját keresik.  

Fegyverek a helyi rendőrök kezében

Indirekt 4 hónapja

Éles és gumilövedékes fegyverekkel is rendelkezik mostantól a székelyudvarhelyi Helyi rendőrség. A polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó egység vezetője azt mondja: csak önvédelemi célokra lehet használni az eszközöket, de egy rendőr felszereltsége e nélkül nem teljes. 

„Kábel a rengetegben – a múlté lesz”

Indirekt 4 hónapja

Legkésőbb hat hónap múlva eltűnik a kábelrengeteg Székelyudvarhely belvárosából. A földbe helyezésük most kezdődött, de ha lehet tartani az ütemet, négy hónap múlva csak egy emlék lesz, ami most még valóság. Az eredménynek örülni fognak a városlakók, az ideérkezők – vagyis mindenki. 

Hirdetés
Részletek