Közélet

ZIF és polgárőr napok Zetelakán - 2017

Indirekt 2 hónapja

Szeptember 8-10 között került megszervezésre a 6. ZIF és 2.POLGÁRŐR NAPOK, ahol sok színes program, polgárőr fórum, kirakodóvásár, koncertek, kulturális műsorok várták a látogatókat. 

Egyelőre nem használható a Bányai sportterme

Indirekt 2 hónapja

A tanév elkezdődött, de a Bányai János Szakközépiskola sportterme még néhány hétig biztosan nem használható teljes kapacitással. Az épület mellékhelyiségeiben most azon dolgoznak, hogy a felázott falakat helyreállítsák. Az iskola igazgató szerint tervezési hiba miatt van ilyen gondjuk. 

Kipi-Kopi Napközi: minden új, minden szép

Indirekt 2 hónapja

Tavaly elkészült, idén pedig már a tanévet is itt kezdik a Kipi-Kopi Napköziotthonba járó gyermekek. Az 1600 négyzetméternyi hasznos felülettel rendelkező bethlenfalvi épületben az utolsó simításokat végzik, nagy erőkkel rendezik a termeket, azért, hogy a hétfői tanévnyitó zökkenőmentes lehessen.

Kovács Tamás a látássérült tehetség

Indirekt 2 hónapja

Az élet olyan, mint a zongora,a fehér billentyűk jelentik a boldog perceket, a feketék a szomorú időszakok, de nem szabad elfelejteni, hogy mindkettő szín együtt játszva éri el a csodálatos dallamot.

Jó ütemben dolgoznak a Refi előtt

Indirekt 2 hónapja

A cél az, hogy szeptember 10-éig elkészüljön a térrendezés. Az elmúlt hetekben nagyot haladtak, ugyanis a víz-, és az esővízhálózaton is fejlesztettek, bővíették, illetve kiépítették a rendszert. Folyamatban van a látványt igencsak rontó gázvezeték földbe helyezése is, mondta el Tőkés Zsolt. A tanintézmény vezetője szerint iskolakezdésre biztosan elkészül a felujítás.

Indul a Fuss NEKI!

Indirekt 2 hónapja

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) hatodik alkalommal szervezi meg őszi adománygyűjtő programját, a Fuss NEKI!-t. A cél változatlan: forrást teremteni az udvarhelyszéki egyesületek és alapítványok által szervezett közösségi ügyekhez. A program keretében önkéntesek futnak a jó ügyekért, őket lehet majd támogatni és ezáltal gyűl össze a támogatás a civil szervezetek kezdeményezéseire.