Közélet

Így néz ki számokban az idei Fuss Neki!

Indirekt 1 hónapja

Több mint 160 ezer lej, közel 460 résztvevő, azaz szaladó és 34 civil szervezet. A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány adománygyűjtő projektjébe soha nem kapcsolódtak be ennyien, minden szempontból rekordott döntött a kezdeményezés.

Székelyudvarhelyi Huszárnapok

Indirekt 1 hónapja

A Székelyudvarhelyi Hagyományőrző Székely Huszárezred és a Homoródmenti Hagyományőrző Hannover  Huszárezred  hétvégén, október 14-én és 15-én szervezte meg a  Székelyudvarhelyi Huszárnapokat, amely keretén belül sor került a Huszárszemlére, az Agyagfalvi Székely Nemzeti Gyűlés megünneplésére, valamint vetélkedőkkel, bográcsozással és  huszárbállal színesítették, az amúgy is látványos eseményt.

Székelyföldön gyógyítanak az önkéntes orvosok

Indirekt 1 hónapja

Két évtizede járnak Székelyföldre a magyarországi gyermek-szakorvosok, vasárnap az Eszterlánc Napköziotthonban fogadták a szülőket, gyermekeket. 24 egészségügyi szakember utazott ide, a csapatban a többi között gyermeksebész, fül-orr-gégész, urológus, neurológus, csecsemő-, és gyermekgyógyász is helyet kapott.

Duális képzés Székelyudvarhelyen

Indirekt 1 hónapja

A Kós Károly-, valamint a Bányai János Szakközépiskolákban tanulják másképpen a szakot a diákok. Előbbiben vendéglátósokat, utóbbiban fa-, és fémiparban jártas szakembereket képeznek. A képzés sok jót hoz mind a diáknak, mind pedig leendő munkaadójának.

Kerékpárút: másként, mint eddig

Indirekt 1 hónapja

A tervek megvannak, ismét lesznek biciklis sávok Udvarhelyen. De ezúttal nem úgy, mint régen, hanem átgondoltan, szakemberek által elfogadva. A polgármesteri hivatal és a Szekler Teker Egyesület közös gyümölcsét leghamarabb jövő évben élvezhetik a kerékpárosok.