Közélet

Indul a Fuss NEKI!

Indirekt 1 hónapja

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) hatodik alkalommal szervezi meg őszi adománygyűjtő programját, a Fuss NEKI!-t. A cél változatlan: forrást teremteni az udvarhelyszéki egyesületek és alapítványok által szervezett közösségi ügyekhez. A program keretében önkéntesek futnak a jó ügyekért, őket lehet majd támogatni és ezáltal gyűl össze a támogatás a civil szervezetek kezdeményezéseire.

Építsük együtt Európát!

Indirekt 1 hónapja

Kányád községben az Európa a polgárokért, Testvérváros-program keretén belül leadott, Építsük együtt Európát! elnevezésű, az Európai Unió által finanszírozott, nyertes pályázat programjaira került sor.

Komoly játszótere lesz a Kipi-Kopi Napközinek

Indirekt 1 hónapja

Tavaly felavatták, de idénre készül el teljesen  a Kipi-Kopi Napköziotthon új épülete. Az oktatási intézmény  falain belül és azon kívül is zajlik a munka, a városban egyedinek számító játszótér készül, ezzel együtt komoly térrendezés is lesz az intézmény mögött. A beruházás közel 3,5 millió lejbe kerül, a pénzt a város saját költségvetéséből teremti elő. 

Most már biztos: lesz sportterme az iskolának

Indirekt 1 hónapja

Régi vágya teljesül a Tábor lakótelepi Orbán Balázs Általános Iskolának. Néhány éven belül sporttermet építenek az iskola udvarára. Addig viszont, ahogy ez történik már közel negyven éve, az iskola több mint félezer diákját egy alig 50 négyzetméteres,valamikori osztályerem várja a testnevelés órákon.

Augusztus 10-13: községnapok Kányádban

Indirekt 2 hónapja

Községnapokat szerveznek augusztus 10-13-a között Kányádon, egy sikeres Európai Uniós pályázatnak köszönhetően. A többnapos ünnep során a sportesemények, kulturális pillanatok kapnak főszerepet. Az udvarhelyszéki településre várják Sógor Csaba, EP képviselőt is. 

Kápolnási falunapok

Indirekt 2 hónapja

A testvértelepülések és a helyiek műsora szórakoztatta a hétvégén a kápolnásiakat és a vendégeket. Eljöttek a berceliek, a kötegyániak, az encsiek, a kápolnaiak, a gyöngyössolymosiak, valamint nagy műsorral érkeztek ezúttal is a debreceniek.