Közélet

Elkészült az első, jön a folytatás

Indirekt 3 napja

Befejezték a Tábor-lakótelepen az első játékfelület modernizálását, amelyet a Megújulnak játszótereink program részeként valósítottak meg. A tervező-kivitelező máris elkezdte a következő tér szebbé tételét a Bethlen-negyedben, jövő évben pedig újabb játszóterek kapnak modern felületet. 

Nyílt nap a hajléktalanszállón

Indirekt 1 hete

A tizenegy férőhelyes hajléktalanszállóban már csak egyetlen szabad hely van, az itt élőknek ez az intézmény jelenti hosszú évek óta az otthont, a mindent. A székelyudvarhelyi intézmény nyílt napot tartott november 10-én, pénteken. Sokan éltek a lehetőséggel, iskolás csoportok keresték fel a Budvár utcai központot.

Idén is megünneplik a Magyar Tudomány Napját

Indirekt 1 hete

Tizenegyedik alkalommal ünnepeli Székelyudvarhely a Magyar Tudomány Napját. A szervezésben az ötletgazda és a rendezvénysorozatot indító Areopolisz kutatócsoport mellett részt vállal a Haáz Rezső Múzeum, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa. A szombaton kezdődő tudományos konferenciának a Szent István-terem ad otthont.

Kiből lesz jó munkaerő?

Indirekt 2 hete

Egyes szakmákban nincs utánpótlás Székelyföldön, a fiatalokat nehéz itthon tartani, de van megoldás, a közös gondolkodás a vállalatok és az egyetemek között. Viszont az eredmény nem születik meg egyik napról a másikra – ilyen gondolatok hangzottak el a Hargita Business Center konferenciáján. 

V. Regionális Szimpózium

Indirekt 2 hete

Ének-zene és mozgás, mint örömforrás az óvodában és kisiskolában címmel szervezett az Elek Apó Unokái Egyesület és a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum magyar nyelvű Regionális Szimpóziumot november 2-án.

Helyi fotósok munkái a múzeumban

Indirekt 3 hete

Az Orbán Balázs Fotóklub munkáiból nyílt tárlat a Haáz Rezső Múzeumban, ahol az érdeklődők mintegy száz, nagyméretű fotót nézhetnek meg. Az intézmény idei utolsó kiállítása január közepéig lesz a pincegalériában.

Sikeresen zárult le a gyűjtés

Indirekt 4 hete

Sikeresen zárult le a székelykeresztúri Halmozottan Fogyatékos Gyerekek számára szervezett gyűjtés a Benedek Elek Pedagógiai Líceumban, ugyanis több, mint 8000 lej értékű adomány gyűlt össze a hét leforgása alatt, közte pelenka, élelmiszer, tisztálkodási szerek illetve játékok is.

Gyűjtést szervez a Peda!

Indirekt 1 hónapja

Gyűjtést szervez a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum a székelykeresztúri Halmozottan Fogyatékos Gyerekek elhelyező központja számára, ahol főként  tisztálkodási eszközöket, pelenkát, tartós élelmiszert (konzerveket), zöldséget és gyümölcsöt gyűjtenek, de nemcsak.