Szórakozás

Gyümölcsfesztivál: ízek kavalkádja

Indirekt 1 hónapja

Beköltözött a falu a városba, a hétvégén tartották az hagyományosnak számító, kilencedjére megszervezett és sikeresen lebonyolított Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált. A kínálatban minden volt, mi szem-szájnak ingere: lekvárok szörpök, s más, kézzel készítette termékek kaptak helyet a minifoci pályán kialakított vásárban. 

Széki Vágta

Indirekt 3 hónapja

Lovasoknak illetve lószeretőknek kedvezett a hétvége Székelyudvarhelyen. Négy év kihagyás után ismét megszervezésre került a Széki Vágta versenysorozat városunkban. Az eseményt pénteki kezdettel a felvonulás nyitotta, majd szombaton gyorsasági, illetve ló szépségverseny követte, vasárnap pedig az ügyességi verseny majd az eredményhirdetés zárta.

Háromdimenziós képek a Haáz Rezső Múzeumban

Indirekt 4 hónapja

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum tisztelettel meghívja Önt és családját 2017. június 23-án (pénteken) 18 órára a Magyar Nemzeti Múzeum NÉZŐPONTOK – Térhatású fényképek a Nagy Háborúból című vendégkiállítása megnyitójára.

Horizont panzió: tíz éve a turizmus szolgálatában

Indirekt 6 hónapja

Tíz éve állnak a turizmus, a turisták szolgálatában, tudják merre tartanak, az igényeket nem csak megteremtik,hanem ki is elégítik. A Horizont Panzió a a napokban ünnepelt, egy évtizedes fennállásuk alkalmából a No Sugar zenekar csapott fergeteges bulit a Siculus Ifjúsági Házban.

Diáknapok újratöltve

Indirekt 8 hónapja

Május első hetében ismét diákoktól lesz hangos a város, kezdetét veszi a székelyudvarhelyi diáknapok. Idén nosztalgiás, illetve szülinapos hangulatot tervez az udvarhelyi fiatal fórum csapata, ugyanis mondhatni a már nagy múltra visszatekintő esemény a 25. alkalommal kerül megszervezésre.

Kreativitással mentenek értéket

Indirekt 8 hónapja

Kreativitással mentenek értéket, benéztünk a Vinterio Furniture kisbútorfestő workshopjára. A szervezők azt vallják, ha a régi tárgyakat már nem tudjuk arra használni, amire eredetileg készültek, nem feltétlenül kell kidobnunk őket, hiszen egy kis kreativitással új életre kelhetnek.

Várják a korcsolyázókat

Indirekt 10 hónapja

Szerdán délután nyílt meg - a korábban beharangozott időponthoz képest néhány napos késéssel - a város korcsolyapályája. A belépők árai egyelőre nem változtak, a nyitvatartásban viszont vannak újdonságok.

Jövő pénteken nyílhat a korcsolyapálya

Indirekt 11 hónapja

Jövő pénteken nyílhat meg leghamarabb a városi korcsolyapálya. Az önkormányzat megvásárolta azt az új fagyasztószőnyeget, amelyet most szállítanak Olaszországból, a beruházás 120 ezer euróba került. Sőt a tervek szerint jövő évben be is födik a létesítményt, ennek köszönhetően pedig sokkal hosszabb ideig lehet majd használni a mobil jégpályát.