Kultúra

Üzenet a frontról, az év utolsó vándortárlata nyílik

Indirekt 1 hónapja

Üzenet a frontról. Ferenc tüzér levelei / 1914–1918 – újabb tárlat nyílik meg a Haáz Rezső Múzeumban. A kiállítás az első világháború mindennapjait, a harcmezőkön és a hátországban élő erdélyi emberek életét idézi meg egy sajátos történeti forrás, a frontról küldött tábori levelek segítségével.

Nyitott Könyvek a könyvtárban

Indirekt 2 hónapja

A Nyitott Könyvek éjszakáját tartották pénteken a székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban. A téka hagyományos, nyár végi eseményére sokan voltak kíváncsiak, a szervezők minden korosztálynak kínáltak programokat.

Lüktet a Pulzus

Indirekt 4 hónapja

Kanadából és Tajvanból is érkeztek meghívottak az idei Pulzusra. De budapesti és hazai alkotók is vannak, összesen tíz művész költözött be a Spanyár-házba. A cél, hogy a tábor ideje alatt magas minőségű alkotások szülessenek. 

Újabb tárlat nyílik a múzeumban

Indirekt 4 hónapja

Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a budapesti székhelyű Petőfi Irodalmi Múzeum olyan kiállítást hozott létre, amely az irodalmi kiállításokra jellemző hagyományos elemeket a legmodernebb multimédiás, interaktív nyelvi játékokkal ötvözi.

Friss tárlat nyílik a Képtárban

Indirekt 7 hónapja

Csütörtökön 18 órakor nyílik a Haáz Rezső Múzeum Kossuth Lajos utcai Képtárában a miskolci Herman Ottó Múzeum és a csíkszeredai Csíki Székely Múzeum gyűjteményéből rendezett Szász Endre Művészete Erdélyben című tárlatát. 

Múzeumba viszi a kicsiket a dr. Verestóy Attila Alapítvány

Indirekt 7 hónapja

Évet értékelt a dr. Verestóy Attila Alapítvány. A szervezet közel 600 ezer lejből gazdálkodott tavaly, az alapítóelnök, dr. Verestóy Attila, mintegy 465 ezer lejjel segítette az előre haladást, magánszemélyek 2o ezer lejt adományoztak, a két százalékos adó felajánlásból pedig több mint háromezer lejhez jutottak. Friss programjuknak köszönhetően mintegy 36oo udvarhelyszéki iskolás nyerhet betekintést a Haáz Rezső Múzeumba, ugyanakkor a szervezet idén is számít a két százalékos adófelajánlásokra.

Itt a Jégkorszak

Indirekt 7 hónapja

Megnyílt, s közel három hónapig lesz Udvarhelyen a Jégkorszak. A Magyar Természettudományi Múzeum anyaga június 30-ig lesz a Haáz Rezső Múzeumban, az interaktív, multimédiás elemeket is tartalmazó tárlat elsősorban a fiatal generációt célozza meg, de a felnőtteknek is tartogat néznivalót.