Gazdaság

Magyarországi vetőmagok Malomfalván

Indirekt 2 hónapja

Kísérleteznek Malomfalván, tanulnak a magyarországi példából. Az ott bevált, jó hozammal bíró és ellenálló gabonák nemesítésébe kezdett a Gyulafehérvári Caritas és a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézete. Ha jól sikerül a kezdeményezés, idén jobban kiterjesztik. 

Az inkubátorház lehet a régió gazdasági motorja

Indirekt 7 hónapja

1600 négyzetméter, 48 irodahelyiség, számos tárgyaló és konferenciaterem – ez számokban a Hargita Business Center, azaz a székelyudvarhelyi inkubátorház. Legkésőbb május közepéig benépesül, s várhatóan egy-két éven belül már 90 százalékos kihasználtsággal fog működni, véli Szakács-Paál István, az intézmény nemrég kinevezett ügyvezető igazgatója.

Most kell vállalkozást indítani

Indirekt 8 hónapja

VIP- Vállalkozz Itthon  – ezzel a névvel hirdette meg az Udvarhelyszéki Kis és Közepes Vállalkozások Szövetsége azt a programsorozatot, melynek első fontos eseményére máris teltházas közönség volt kíváncsi. A Polgármesteri Hivatal Szent István-termében elhangzott, most kell vállalkozni, mert idén úgy tűnik minden adott ehhez. A projektet anyagilag a Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Bethlen Gábor Alap és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala támogatja.

Regionális víz-, és szennyvízszolgáltatót hoznának létre

Indirekt 8 hónapja

Szakmai találkozón született meg a döntés: egy olyan regionális víz-, és szennyvízszolgáltató céget hoznának létre Hargita megyében, Udvarhelyszéken, amely a környék falvaiban működtetné a már meglévő rendszert és bővítené is azt. Az illetékesek szerint jelenleg a vidéki önkormányzatoknak nincs arra kapacitásuk, hogy folyamatosan felügyeljék a víz-, és csatornahálózatot.

Vállalkozóbarát intézkedések

Indirekt 9 hónapja

Vállalkozóbarát intézkedéseket vezetnek be jövőtől Székelyudvarhelyen. Erről legutóbbi ülésén döntött az önkormányzat, ennek köszönhetően több mint 750 ezer lej marad a vállalkozóknál. A helyi cégeket tömörítő UKKSZ szerint egy hosszú tárgyalás végére került pont. Az elfogadott határozat szerint a vendéglátó egységek is jól járnak.

1
Hirdetés
Részletek